مقالات

سوییچ شبکه

سوییچ شبکه

سوییچ شبکه چیست؟

در این مقاله در نظر داریم به پاسخ این سوال که سوییچ شبکه چیست بپردازیم با ما همراه باشید. سوئیچ شبکه، دستگاه های درون شبکه را متصل می کند و بسته های داده را به آن دستگاه ها ارسال می کند. برخلاف روتر، یک سوییچ شبکه فقط داده ها را به دستگاهی که برای آن در نظر گرفته شده است که ممکن است سوئیچ دیگری، روتر یا رایانه کاربر باشد ارسال می کند، نه به شبکه های چند دستگاه.

سوییچ های شبکه با اتصال همه دستگاه ها از جمله رایانه ها، چاپگرها و سرورها در یک شبکه تجاری کوچک، اشتراک گذاری منابع را آسان می کنند. به لطف یک سوییچ شبکه، این دستگاه های متصل می توانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند و بدون در نظر گرفتن مکان آنها در ساختمان یا محوطه دانشگاه با یکدیگر صحبت کنند. ایجاد یک شبکه تجاری کوچک بدون سوئیچ برای اتصال دستگاهها به یکدیگر امکان پذیر نیست.

همانطور که یک سوییچ چندین دستگاه را برای ایجاد یک شبکه متصل می کند، یک روتر نیز چندین سوئیچ و شبکه های مربوطه را متصل می کند تا یک شبکه بزرگتر را تشکیل دهد. این شبکه ها ممکن است در یک مکان واحد یا در چندین مکان باشند. هنگام ایجاد یک شبکه تجاری کوچک، به یک یا چند روتر نیاز دارید. روتر علاوه بر اتصال چندین شبکه به یکدیگر، بهدستگاه های تحت شبکه و چندین کاربر نیز امکان دسترسی به اینترنت را می دهد. در نهایت، یک روتر به عنوان یک توزیع کننده عمل می کند، ترافیک را هدایت می کند و کارآمدترین مسیر را برای اطلاعات، در قالب بسته های داده، برای سفر در سراسر شبکه انتخاب می کند. یک روتر کسب و کار شما را به دنیا متصل می کند، اطلاعات را در برابر تهدیدات امنیتی محافظت می کند و حتی تصمیم می گیرد که کدام دستگاه ها بر دیگران اولویت دارند.سوییچ شبکه چیست؟

تفاوت بین سوئیچ و روتر چیست؟

در ادامه ی پاسخ به این سوال که سوییچ شبکه چیست به توضیح در خصوص تفاوت بین سوییچ شبکه و روتر می پردازیم. روترها مسیرهایی را برای بسته های داده انتخاب می کنند تا از شبکه عبور کرده و به مقصد برسند. روترها این کار را با اتصال به شبکه های مختلف و انتقال داده ها از شبکه به شبکه انجام می دهند – شامل LAN ها، شبکه های گسترده (WAN) یا سیستم های خودمختار، که شبکه های بزرگی هستند و اینترنت را تشکیل می دهند. در عمل، این بدان معناست که روترها برای اتصال به اینترنت ضروری هستند، در حالی که سوییچ شبکه فقط برای اتصال دستگاه ها استفاده می شود. خانه ها و دفاتر کوچک برای دسترسی به اینترنت به روتر احتیاج دارند، اما اکثر آنها نیازی به سوئیچ شبکه ندارند، مگر اینکه به مقدار زیادی پورت اترنت* نیاز داشته باشند. با این حال، دفاتر، شبکه ها و مراکز داده بزرگ با ده ها یا صدها رایانه معمولاً به سوئیچ نیاز دارند.

*اترنت یک پروتکل لایه 2 برای ارسال داده بین دستگاه ها است. بر خلاف WiFi، اترنت نیاز به اتصال فیزیکی از طریق کابل اترنت دارد.

سوئیچ های شبکه به آدرس MAC اشاره می کنند تا ترافیک اینترنت را به دستگاه های مناسب ارسال کنند، نه آدرس های IP. هر دستگاهی که به اینترنت متصل می شود دارای آدرس IP است. آدرس IP مجموعه ای از نویسه های الفبایی است، مانند 192.0.2.255 یا 2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334. آدرس های IP مانند یک آدرس پستی عمل می کنند و باعث می شود ارتباطات اینترنتی هدایت شده به آن آدرس به آن دستگاه برسد. آدرس های IP اغلب تغییر می کنند از آنجا که تعداد محدودی آدرس IPv4 وجود دارد، معمولاً هنگامی که اتصال جدیدی با یک شبکه ایجاد می شود، دستگاه های جدید به آنها آدرس جدید داده می شود. آدرس های IP در لایه 3 استفاده می شود، به این معنی که رایانه ها و دستگاه های سراسر اینترنت از آدرس های IP برای ارسال و دریافت داده ها، صرف نظر از اینکه به کدام شبکه متصل هستند، استفاده می کنند. همه بسته های IP آدرس IP و مقصد خود را در سرصفحه خود قرار می دهند، همانطور که یک نامه دارای آدرس مقصد و آدرس بازگشت است. در مقابل، آدرس MAC یک شناسه دائمی برای هر قطعه سخت افزار است، تا حدودی مانند یک شماره سریال. برخلاف آدرس های IP، آدرس های MAC تغییر نمی کنند. آدرس های MAC در لایه 2 استفاده می شود، نه لایه 3 – این بدان معناست که در سرفصل های بسته IP وجود ندارد. به عبارت دیگر، آدرس های MAC بخشی از ترافیک اینترنت نیستند. آنها فقط در یک شبکه معین استفاده می شوند.

انواع مختلف سوییچ چیست؟

در فوشگاه اینترنتی ایمن ارتباط می توانید انواع مختلفی از سوییچ های شبکه را مشاهده نمایید به عنوان مثال سوییچ شبکه کی دی تی مدل KP-0401H2  یک نمونه از برند کی دی تی می باشد. سوییچ لایه یک و لایه دو : سوئیچ های شبکه می توانند در لایه OSI 2 (لایه پیوند داده) یا لایه 3 (لایه شبکه) عمل کنند. لایه 2 داده ها را بر اساس آدرس MAC مقصد تغییر می دهد، در حالی که لایه 3 بر اساس آدرس IP مقصد داده ها را به جلو تغییر می دهد. برخی از سوئیچ ها می توانند هر دو را انجام دهند. با این حال، اکثر سوئیچ ها سوئیچ های لایه 2 هستند. سوئیچ های لایه 2 اغلب با استفاده از کابل های اترنت به دستگاه های موجود در شبکه خود متصل می شوند. کابل های اترنت کابل های فیزیکی هستند که از طریق پورت های اترنت به دستگاه ها متصل می شوند.

سوییچ مدیریت شده و مدیریت نشده: یک سوئیچ بدون مدیریت به سادگی پورت های اترنت بیشتری را در LAN ایجاد می کند، به طوری که دستگاه های محلی بیشتری می توانند به اینترنت دسترسی داشته باشند. سوئیچ های بدون مدیریت داده ها را بر اساس آدرس MAC دستگاه به جلو و عقب منتقل می کنند. یک سوئیچ مدیریت شده عملکرد مشابهی را برای شبکه های بزرگتر انجام می دهد و به مدیران شبکه کنترل بیشتری بر نحوه اولویت بندی ترافیک ارائه می دهد. آنها همچنین مدیران را قادر می سازند تا LAN های مجازی (VLAN) را برای تقسیم بیشتر شبکه محلی به قطعات کوچکتر تنظیم کنند.

سوئیچ شبکه را می توان به روش های زیر مستقر کرد:

  • سوئیچ های دسترسی: این سوئیچ ها ترافیک ورود یا خروج از شبکه را مدیریت می کنند. دستگاه هایی مانند رایانه و نقاط دسترسی به سوئیچ های لبه متصل می شوند.
  • سوئیچ های جمع آوری یا توزیع: این سوئیچ ها در یک لایه وسط اختیاری قرار می گیرند. سوئیچ های لبه به اینها متصل می شوند و می توانند ترافیک را از سوئیچ به سوئیچ ارسال کنند یا آن را به سوئیچ های اصلی ارسال کنند.
  • کلیدهای اصلی: این سوئیچ های شبکه ستون فقرات شبکه را تشکیل می دهند. سوئیچ های اصلی یا تجمع یا سوئیچ های لبه ای ، شبکه های کاربر یا دستگاه را به شبکه های مرکز داده و LAN های سازمانی را به روترها متصل می کند.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *