کابل شبکه
معرفی کابل شبکه
کابل شبکه، سختافزار شبکهای هستند که برای اتصال یک دستگاه شبکه به سایر دستگاههای شبکه یا اتصال دو یا چند رایانه برای اشتراکگذاری دستگاههایی مانند چاپگر یا اسکنر استفاده میشوند. انواع مختلفی از کابل شبکه مانند کابل کواکسیال، کابل فیبر نوری و کابل های جفت تابیده بسته به توپولوژی، پروتکل و اندازه شبکه استفاده می شود و دستگاه ها را میتوان با چند متر (به عنوان مثال از طریق اترنت) یا فاصله تقریباً نامحدود (مثلاً از طریق اتصالات اینترنت) از هم جدا کرد. در حالی که شبکههای بیسیم در شرایطی که ظرفیت کل مشکلی نیست، آسانتر استقرار میشوند، بیشتر شبکههای کامپیوتری دائمی بزرگتر از کابلها برای انتقال سیگنال از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده میکنند. فناوری های مختلفی برای اتصالات شبکه استفاده می شود.
کابل شبکه برای مسافت های کوتاه در ادارات و کمدهای سیم کشی استفاده می شود. اتصالات الکتریکی با جفت پیچ خورده یا کابل کواکسیال در داخل خانه استفاده می شود. کابل فیبر نوری برای فواصل طولانی یا برای کاربردهایی که به پهنای باند بالا یا عایق الکتریکی نیاز دارند استفاده می شود. بسیاری از تاسیسات از روش های کابل کشی ساخت یافته برای بهبود قابلیت اطمینان و نگهداری استفاده می کنند و در برخی از کاربردهای خانگی و صنعتی از خطوط برق به عنوان کابل کشی شبکه استفاده می شود. کابل کشی جفت پیچ خورده شکلی از سیم کشی است که در آن جفت سیم (رسانای جلو و برگشت یک مدار منفرد) به منظور خنثی کردن تداخل الکترومغناطیسی (EMI) از جفت سیم های دیگر و از منابع خارجی به هم می پیچند. این نوع کابل برای شبکه های اترنت خانگی و شرکتی استفاده می شود. کابل کشی جفت پیچ خورده در کابل های پچ کوتاه و در طولانی تر در کابل کشی ساخت یافته استفاده می شود.
کابل شبکه نوعی کابل اترنت هستند و همواره کابل شبکه مجموعه ای از سیم های مسی یا شیشه ای است که برای اتصال و انتقال داده ها و اطلاعات بین رایانه ها، روترها، سوئیچ شبکه ها و شبکه های SAN ذخیره سازی استفاده می شود. کابل های شبکه متشکل از چهار جفت سیم پیچ خورده است که اطلاعات را در طول شبکه حمل می کنند. بد نیست بدانید همه این جفت سیم ها حامل اطلاعات نیستند و از هشت سیم داخل کابل فقط چهار سیم حامل اطلاعات هستند. کابل شبکه از یک سوکت شبکه در انتهای خود استفاده می کند. این سوکت ها دارای هشت پین نیز هستند و باید کابل های شبکه را با یکی از دو استاندارد A یا B به داخل آنها پانچ کنید. نصب سوکت به کابل شبکه با کمک آچار سوکت انجام می شود و نیاز به آگاهی از سیم ها و استانداردهای نصب دارد.
خصوصیات کابل شبکه
کابل شبکه دارای انواع و تنوع زیادی میباشد که در ادامه مطلب با آنها آشنا میشوید. کابل شبکه CAT5: نسل اول کابل های شبکه اترنت کابل CAT5 نام دارد که سال هاست در بسیاری از شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این بدان معنا نیست که در حال حاضر از این کابل LAN یا شبکه استفاده نمی شود و بسیاری از شبکه های خانگی هنوز از این مدل برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند، اگرچه بسیاری از شرکت ها دیگر آن را تولید نمی کنند. یعنی این کابل می تواند اطلاعات را با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه با فرکانس 100 مگاهرتز و تا 100 متر انتقال دهد که دلیل کافی برای استفاده جهانی از این کابل است.
کابل شبکه CAT5e: نسل بعدی کابل های LAN بعد از کابل CAT5، کابل شبکه CAT5e نام دارد. حرف e در این کابل به معنای تکامل یافته است که به این معنی میباشد که در ساخت این کابل نسبت به نسل قبلی آن یعنی کابل CAT5 پیشرفت هایی صورت گرفته است. کابل شبکه CAT6: بعد از کابل های CAT5 و CAT5e نوبت به کابل شبکه CAT6 رسید و برقکار مشخصات آن را بررسی می کند. این کابل در شبکه هایی که به سرعت و پهنای باند بالاتری نیاز دارند کاربرد زیادی دارد و همچنین در کابلهای CAT6، یک ویژگی جدید به عنوان طول موثر برای بررسی بهتر اضافه کردیم. طول موثر به این معنی است که کابل CAT6 می تواند داده ها را تا 55 متر با حداکثر سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه انتقال دهد و پس از آن سرعت کاهش می یابد. این کابل ها به صورت شیلد و بدون شیلد نیز تولید و عرضه می شوند که بنا به نیاز می توان از آن ها استفاده کرد.
وقتی از یک استاندارد خاص در دو سر کابل استفاده می کنید، کابل شما مستقیم می شود و زمانی که یک استاندارد در هر سر کابل استفاده می شود، کابل متقاطع است. تفاوت این دو نوع کابل در کاربرد آنهاست. کابل های متقاطع برای اتصال دو دستگاه مشابه به یکدیگر مانند رایانه به رایانه استفاده می شود. اما از کابل های مستقیم برای اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر استفاده می شود. به عنوان مثال، کامپیوتر به هاب و تجهیزات شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.