پچ کورد شبکه
پچ کورد شبکه
پچ کورد قطعه ای از کابل شبکه است که دو سر آن به اتصال شبکه متصل است. از این دستگاه برای برقراری ارتباط بین تجهیزات و قطعات در شبکه استفاده می شود و به آن کابل پچ نیز می گویند که برای اتصال موقت یک دستگاه الکترونیکی یا نوری به یک دستگاه دیگر برای وصله کردن سیگنال جهت هدایت و انتقال استفاده می شود. در عصر دیجیتال، استفاده از تجهیزات فیبر نوری از جمله پچ کورد شبکه به یک ضرورت تبدیل شده است. پچ کوردها انتقال حجم زیادی از اطلاعات بین دستگاه ها را در مدت زمان بسیار کوتاهی فراهم می کنند. آنها همه چیز را از کامپیوترهای رومیزی، مراکز داده، لپ تاپ ها و اجزای مختلف شبکه به هم متصل می کنند. به همین دلیل، این تجهیزات به اجزای ضروری برای شبکه های داده سازمانی و شبکه های ارتباطی تبدیل شده است.
این تجهیزات شبکه به طور استاندارد از نظر پهنای باند و سرعت انتقال داده به دسته های Cat1 تا Cat8 تقسیم می شوند. توجه داشته باشید که پچکورد شبکه های Cat1 تا Cat4 دیگر در شبکههای کامپیوتری قابل استفاده نیستند و منسوخ شدهاند، عموماً پچکوردهای Cat5e، Cat6 و Cat6a بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. برند های مختلفی تولید کننده ی پچ کورد هستند. مانند لگراند، بلدن، امپ، نگزنس. هر برند ویژگی و مشخصات خاص خود را دارد. پچ کورد جزئی از تجهیزات شبکه است که برای خرید آن نیاز به نظر بر روی محیط می باشد. پچ کورد ها ارتباطات و شبکه های گسترده را پشتیبانی می کنند.
پچ کورد برای اتصال بین پچ پنل و سوئیچ شبکه و همچنین اتصال بین کامپیوتر (کارت شبکه) و پریز شبکه استفاده می شود. انواع مختلفی از پچ کورد وجود دارد. عمدتاً دو نوع پچ کورد وجود دارد: UTP (Unshielded Twisted Pair) و STP (جفت پیچ خورده محافظ). پچ کوردهای UTP خود شامل سه دسته Straight-through، Crossover و Rollover هستند. پچ کوردهای STP را میتوان به دو دستهی مستقیم و متقاطع طبقه بندی کرد. در ادامه برای توضیح عملکرد پچ کورد باید گفت که آن ها سیستم کامپیوتر، مانیتورها، چاپگرها و دستگاههای ذخیرهسازی داده را به یک شبکه متصل میکنند. برای اتصال تجهیزات صوتی مانند: بلندگوها، میکروفونها و میکسرها مناسب اند. پچ کورد کابل الکترونیکی است که دستگاههای الکترونیکی را به هم متصل کرده و امکان انتقال دادهها بین آنها را فراهم میکند.
انواع پچ کورد شبکه
انواع سایز پچ کورد شبکه عبارتند از: پچ کورد نیم متری، پچ کورد 1 متری، پچ کورد 2 متری، پچ کورد 3 متری، پچ کورد 5 متری، پچ کورد 10 متری. از لحاظ روکش میتوان گفت دارای روکش هایی از جنس PVC و یا LSZH یا PE هستند. روکش pe که اغلب در محیط های بیرونی و به دلیل مقاومت در برابر اشعه ی فرا بنفش استفاده میگردد، روکش PVC که انعطاف پذیری آن ها بیشتر است. اما هنگام آتش سوزی دود زیادی تولید می کنند. با این وجود این نوع روکش نیز می تواند از کابل در برابر صدمات فیزیکی محافظت کند. و اما روکش های LSoH در هنگام آتش سوزی از خود دود سمی تولید نمی کنند زیرا در ساختار آن ها از ماده سمی هالوژن استفاده نشده است.
و اما نوع دیگری از دسته بندی پچ کوردهای شبکه به لحاظ سرعت است از نظر Category که در ادامه به آن اشاره میکنیم. نوع اول Cat5e که نسبت به کابل CAT5 بهروزتر و پیشرفتهتر است و انتقال داده در آنها مطمئن تر و سریع تر انجام بوده، سرعت بین 10 تا 100Mbps است. نوع دوم Cat6 است که این کابل در مقایسه با با کابل CAT5 و CAT5e روکش ضخیمتری دارد و از جنس PVC و LSZH یا LSOZ میباشد. برای مراکز حساستر معمولا از روکش LSZH استفاده میکنند. اطلاعات را در طول 35 تا 55 متر را منتقل می کنند و دارای سرعت 10 گیگابیت در ثانیه هستند. Cat6a اطلاعات را با سرعت 10 گیگابیت تا طول 100 متر منتقل می کنند. معمولا به صورت شیلد دار تولید شدهاست که موجب کارایی بیشتر این کابل شبکه در شبکههای با حساسیت بالا و دقت فراوان هستند میشود. Cat7 در شرایط آزمایشگاهی تا سرعت 40 گیگابیت در ثانیه برای طول 50 متر و همچنین تا سرعت 10 گیگابیت درثانیه برای طول 15 متر را منتقل میکند. همچنین تا فرکانس 600 مگاهرتز را پوشش میدهد. Cat8 دیتا را تا سرعت 40 گیگابیت درثانیه را انتقال می دهد.
و اما در تقسیم بندی بستر ارتباطی پچ کوردها به دو دسته مسی و کابل فیبر نوری تقسیم می شوند. کابل فیبر نوری برای دیتاسنترها، شبکه های دیتا، شبکه های مخابراتی، صنایع نظامی و امنیتی، صنایع دریایی و حمل و نقل، صنایع نفت و گاز، صنایع انرژی های پاک هستند. شبکههای تلویزیونی کابلی، مراکز درمانی و بیمارستانها برای تصویربرداریهای پزشکی، مرتبط با اموری که با مهندسی مکانیک استفاده دارند، فضای داخلی اتاقهای سرور هستند. پچ کورد فیبر نوری از لحاظ نوع سوکت دارای تنوع زیادی است. در سه دسته بندی Ribbon fan-out، Duplex ، Simplex می باشد. بر اساس نوع کابل پچ کورد فیبر نوری به سه دسته ی فیبر نوری مالتی مود Gig10 با هسته 50 میکرونی، فیبر نوری سینگل مود با هسته 9 میکرونی، فیبر نوری مالتی مود با هسته 62.5 و 50 میکرونی تقسیم می شود.
مزیت استفاده از پچ کوردها به این دلیل است که آنها در اندازه های مختلف تولید، سوکت زنی و عرضه می شوند. قبل از ورود به بازار، کلیه آزمایش های لازم جهت سلامت آنها انجام شده و با رفع ایراد و اشکال به دست مصرف کننده می رسند. پچ کورد مسی با وزن سبک، مقاومت خوب و قدرت انعطاف پذیری بالا و داشتن سوکت در دو سر و دارای نگهدارنده فلزی هستند. در واقع نگهدارنده فلزی که به دور این پچ کوردها وجود دارد. باعث کم شدن نواسانات و امنیت بیشتر میباشد. از به هم فشردگی و آسیب دیدن محتویات داخل جلوگیری میکند. شرکتهایی نظیر لگراند، اشتاندر و نگزس و غیره که شرکتهای معتبری هستند پچ کورد تولید میکنند. پچ کوردهای مسی ،بیشتر از 5 متر وارد بازار نمیشود. زیرا در صورت متراز بالا ممکن است تداخل الکترو مغناطیسی روی دهد. در ادامه برای خرید پچ کورد از برند های مختلف، در رنگ ها، متراژ به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط کلیک کنید.