مقالات

انواع رک شبکه

انواع رک شبکه

انواع رک شبکه شامل دو نوع کلی رک های ایستاده و رک های دیواری می باشند. در این مقاله می خواهیم در مورد انواع رک شبکه و کاربرد انواع آن ها صحبت کنیم. قطعات سخت افزاری مهمترین بخش علم مرتبط با فناوری اطلاعات و بر این اساس شبکه های کامپیوتری هستند. رک های شبکه بر اساس معیارهایی برای قرار دادن امکانات مختلف در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. اما طبقه بندی اصلی رک بر اساس ابعاد، اندازه و نوع نصب است و این دستگاه به دو گروه دیواری و ایستاده تقسیم می شود. این قفسه ها عملکردهای مشابهی دارند اما کاربردهای متفاوتی دارند. این بدان معنی است که رک های شبکه ایستاده عمدتاً در مراکز داده و مجتمع های بزرگ که دارای تجهیزات شبکه و سرور گسترده هستند استفاده می شود، اما رک های شبکه دیواری در شبکه های خانگی یا متوسط ​​کاربرد بیشتری دارند.

مدل ها و انواع رک شبکه

انواع رک شبکه و شناخت آن ها کمک شایانی در انتخاب ما در هنگام خرید می کند. اولین نوع رک های شبکه، رک های دیواری هستند. قفسه های دیواری می توانند از شیشه یا فلز یا در برخی موارد ترکیبی از این دو ساخته شوند. این البته در مورد درب قفسه ها صدق می کند و بدنه این رک های دیواری از آلومینیوم یا فولاد است. نکته دیگری که در رابطه با رک شبکه دیواری باید به آن توجه کرد این است که عمق آنها متفاوت است. قفسه های دیواری با عمق 30، 40، 45 و 60 در بازار موجود است و هرکسی می تواند با توجه به نیاز خود یکی را انتخاب کند. یکی دیگر از ویژگی های قفسه های دیواری این است که دارای درهای جانبی هستند که استفاده از آنها را آسان می کند. برای آشنایی بهترین رک شبکه و متعلقات آن می توانید به مقاله معرفی بهترین رک شبکه مراجعه کنید. 

لازم به ذکر است که این قفسه ها در دو طرف دارای در می باشند که سطح دسترسی به قفسه را افزایش می دهد. البته در این رک ها از پاوریونیت های 3 و 4 پورت و فن های 12 سانتی متری استفاده شده است. نوع ذکر شده برای سوئیچ هایی که دارای ماژول عقب هستند استفاده می شود. رک ایستاده: قفسه های ایستاده استاندارد معمولاً برای قرار دادن در وسط شبکه انتخاب می شوند. در این رک ها انواع پچ پنل، سوئیچ شبکه، سرور، یو پی اس و سایر قطعات رکمونت 19 اینچی برای مدیریت راحت تر در کنار هم جمع شده اند. ورودی برای انواع کابل ها از بالا و پایین دارند. از چهار طرف هم باز می شوند. ارتفاع این قفسه ها می تواند 16، 21، 28، 36، 40 و 44 واحد باشد و با عمق های 60، 80، 100 سانتی متر و بیشتر تولید می شوند. آنها درب یا قاب شیشه ای دارند. امکان نصب 1 تا 4 فن در این رک ها وجود دارد و به صورت پیش فرض فقط یک فن دارند.

انواع رک شبکه در این رک ها پاور ماژول  های 8 پورت و 9 پورت افقی نصب می شود و پاور ماژول های عمودی نیز با توجه به ارتفاع رک قابل نصب هستند. با توجه به اینکه قفسه های ایستاده بر روی جسم خاصی قرار نمی گیرند و روی زمین قرار می گیرند، به شما این امکان را می دهد که وسایل سنگین خود را با خیالی آسوده در آن قرار دهید و از این بابت نگران نباشید. البته لازم به ذکر است که قفسه های ایستاده به کمک چرخ های آن به راحتی قابل جابجایی هستند. قفسه های ایستاده خود به چندین بخش تقسیم می شوند. رک های شبکه و مخابرات که در آن تجهیزات مخابراتی و شبکه نگهداری می شود. رک های سروری که سرور در آن قرار می گیرد و باید وزن بالایی را تحمل کند.

رک های دیتاسنتر، رک هایی با ظرفیت وزن بالا هستند که در کنار هم در یک اتاق قرار می گیرند و امنیت بالایی دارند. دو قفسه قبلی که معرفی کردیم قفسه هایی هستند که برای فضاهای داخلی استفاده می شوند. اما ببینیم رک outdoor چیست؟ رک outdoor شبیه رک های ایستاده هستند، اما برای فضاهای بیرونی استفاده می شوند. به همین دلیل است که آنها را قفسه بیرونی می نامند. در ادامه به شما خواهیم گفت که چه چیزی یک قفسه فضای باز را برای فضای باز مناسب می کند. اکثر قفسه های بیرونی موجود در بازار دارای سایزهای 6، 8، 9، 12، 18، 24، 28، 32 و 42 واحدی می باشند.

تفاوت اصلی قفسه های بیرونی با قفسه های معمولی در جنس بدنه آن است. یک قفسه فضای باز باید از موادی ساخته شود که بتواند شرایط فیزیکی و مکانیکی کافی را تحمل کند. معمولا قفسه های بیرونی از فلزات مقاومی مانند فولاد، آلومینیوم و ورق های گالوانیزه ساخته می شوند. در برخی از نمونه های حرفه ای قفسه بندی در فضای باز، از یک لایه پلاستیکی مقاوم نیز برای جلوگیری از تداخل الکتریکی و مغناطیسی استفاده می شود. از آنجایی که قفسه های فضای باز در بیرون نصب می شوند، شکل آنها کمی با قفسه های داخلی متفاوت است. به عنوان مثال، یک قفسه فضای باز دارای یک سری شیارهای باز روی دیوارهای خود برای تبادل بهتر هوا با فضای داخلی قفسه است. این شیارها معمولاً سقفی با شیب رو به پایین دارند که از ورود آب به قفسه در هنگام بارندگی جلوگیری می کند. یکی دیگر از تفاوت های ظاهری قفسه های بیرونی درب آنهاست.

 

انواع رک شبکه

بسیاری از مدل های رک داخلی دارای درب شیشه ای هستند تا وسایل داخل آن از بیرون دیده شود. اما در قفسه بندی در فضای باز، چون مقاومت حرف اول را می زند، شیشه فایده ای ندارد. برخی از قفسه های فضای باز نیز سقف شیروانی دارند. کاملا مشخص است که هدف از نصب سقف شیبدار در قفسه بیرونی چیست و برای چه محیط هایی باید استفاده شود. در محیط های خشک و گرم از قفسه های بیرونی با دیوارهای مشبک استفاده می شود که تهویه بهتری دارند و وسایل داخل آن گرم نمی شوند.

مهمترین مزیت های انواع رک شبکه

انواع رک شبکه نقش اساسی در زندگی ما دارند. از مهمترین مزیت های رک شبکه میتوان به چند مورد اشاره کرد مانند، افزایش کارایی: گردش هوا باعث بهبود عملکرد سیستم ها می شود. سیستم های فرآوری گرما تولید می کنند و اگر تهویه مناسب در محیط ذخیره سازی آنها انجام نشود، دما افزایش می یابد و به طور مستقیم بر سلامت و کارایی سیستم تأثیر می گذارد. رطوبت و گرد و غبار داخل قفسه بسیار ساده تر است. رک یک محفظه فلزی است که به راحتی گرم می شود اما وجود تجهیزات خنک کننده و فن مناسب روی آن از نظر مدیریت دما بسیار کمک کننده و مفید است. برای پاسخ به سوال رک شبکه چیست باید گفت، رک شبکه محفظه‌ای از جنس فلز و یکی از مهم‌ترین تجهیزات پسیو شبکه هست که با جا دادن قطعات و تجهیزات شبکه مختلف مثل سرور، روتر، سوئیچ و پچ پنل، هم به شبکه نظم میده و هم از این ابزارها و وسایل در برابر آسیب‌های فیزیک مراقبت می‌کند.

اگر سرور و تجهیزات شبکه در جای خود قرار نگرفته باشند، ممکن است به دلیل حرکت، مثلاً چسبیدن به دیوار، گردش هوای مناسب صورت نگیرد. بنابراین رک ها سرور و تجهیزات را در جای خود نگه می دارند و گردش هوای مناسب را برای تهویه مناسب فراهم می کنند. با با تهیه رک های سرور که دارای سیستم های خنک کننده هستند می توانید تهویه بهتری داشته باشید اما معمولاً نیازی به سیستم خنک کننده خارجی نیست.  نگهداری راحت تر از سرور و تجهیزات شبکه: برخی از قفسه ها روی چرخ هستند. برخی از آنها دارای کف کشویی هستند، به این معنی که شما می توانید راحت تر به سرور خود دسترسی داشته باشید. به این ترتیب شما مجبور نیستید روی سرور خم شوید و سرتان به بالای میز و طبقات برخورد کند. همچنین انجام خدمات و تعمیرات دوره ای آسان تر است.

انواع رک شبکهانجام تعمیرات و سرویس سخت افزاری زمان کمتری می برد و حتی می تواند بر هزینه ساعتی که برای سرویس پرداخت می کنید نیز تأثیر بگذارد. افزایش امنیت: دسترسی به شبکه از طریق تجهیزات شبکه نکته مهمی است که برای حفظ امنیت شبکه خود باید به آن توجه کافی داشته باشید. بنابراین برای امنیت، در را قفل نکنید و پنجره را باز بگذارید. با استفاده از رک مناسب برای سخت افزار سرور و شبکه، لایه جدیدی از امنیت را برای آنها و البته اطلاعات خود فراهم می کنید. امنیت رک فقط قفل کردن آن نیست. ابزار و لوازم جانبی برای تامین امنیت بیشتر قفسه و نظارت بر آن وجود دارد. ما سه نوع قفل قفسه داریم: قفل اثر انگشت، قفل سوئیچ، به عنوان مثال، سوئیچ های مغناطیسی برای تشخیص دستکاری در قفسه و قفل های رایتال که انواع مختلفی دارند، به عنوان مثال می توان آنها را با کلید یا با رمز قفل کرد.

جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز به سرور و تجهیزات شبکه یکی از مهمترین کاربردهای رک سرور و رک شبکه است. حتی کارکنان نظافتچی برای تمیز کردن اتاق سرور به سرورها دسترسی نخواهند داشت. نگهداری سرور و تجهیزات شبکه در رک سرور و رک شبکه صدمات ناشی از ضربه و سقوط، زلزله و بلایای طبیعی را تا حد زیادی کاهش می دهد و مکان امن تری را برای تجهیزات ما فراهم می کند. در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع رک شبکه و مزیت های آن آشنا کنیم، همچنین میتوانید با مطالعه ی مقاله ی رک شبکه چیست اطلاعات کامل تری به دست آورید. شما عزیزان می توانید برای خرید این محصول به فروشگاه اینترنتی ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *