مقالات

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته گروهی از دوربین ها هستند که معمولا برای نظارت بر مکان های داخلی و خارجی و برای ضبط تصاویر برای نظارت و اهداف شخصی استفاده میشوند و باتوجه به محیط در نظر گرفته شده برای نصب و خرید دوربین مداربسته ، انواع مختلفی دارند. دوربین مدار بسته به گروه های مختلفی مانند دوربین های آنالوگ، دوربین های دیجیتال و دوربین های تحت شبکه تقسیم میشوند.

دوربین مداربسته چیست و پارامترهای مهم در خرید دوربین مداربسته

دوربین مداربسته از زمان های قدیم استفاده میشده که تاریخچه استفاده از اولین دوربین مداربسته به سال 1942 باز میگردد، زمانی که ارتش آلمان نازی برای نظارت بر نحوه شلیک موشک V2 به ایستگاه پرتاب موشک نصب شد. حدود 7 سال بعد در آمریکا سیستم های مدار بسته تجاری با نام Vericon معرفی شدند و جالب است بدانید که استفاده از این دوربین ها نیازی به مجوز دولتی نداشت. اولین دوربین های تحت شبکه در سال 1996 توسط شرکت “Axis” با استفاده از پایگاه نرم افزاری لینوکس ساخته شد، این دوربین ها بر اساس استانداردهای HTTP و RTSP طراحی شدند و از استانداردهای IP برای ارسال تصاویر در فرمت داده استفاده کردند.

امروزه با توسعه و رشد جمعیت نیاز به کارمند، مشاغل، مراکز نظامی، بانک ها و … افزایش یافته است و ایجاد راه حل برای نظارت، روز به روز افزایش می یابد. در حال حاضر سیستم های حلقه بسته آفلاین یا آنلاین کار چندین نفر را خودشان انجام میدهند که منجر به کاهش هزینه و نیروی انسانی شده است. ظهور دوربین مداربسته آمار جرایم را به میزان قابل توجهی کاهش داده و با ایجاد احساس امنیت در جامعه، آرامش را در زندگی مردم به ارمغان آورده است. دوربین های مداربسته مدرن امروزی با استفاده از هوش مصنوعی و مجهز به سنسورهای هوشمند، قابلیت ضبط پلاک خودرو، تشخیص چهره، ضبط صدا، ضبط ورودی و خروجی و … را دارند. بنابراین، به راحتی میتوانید به دوربین های مداربسته خود به عنوان یک نگهبان هوشیار که به طور خستگی ناپذیر از محیط کار یا منزل شما در 24 ساعت شبانه روز محافظت میکند، تکیه کنید.

دوربین مداربسته با ثبت اطلاعات بصری یک محیط امکان پیگیری شخصی یا قضایی جرم را فراهم میکند. استفاده از دوربین مداربسته در سطح شهر به بخشی از روند پیگیری پلیس و سازمان های امنیتی تبدیل شده است. در این زمان باتوجه به داشتن تصویری از محل وقوع جرم، روند اجرای آن و یا عاملان درگیر، امکان یافتن و دستگیری مجرمان را به شدت افزایش میدهد، از نظر قضایی تصویر ثبت شده در دوربین های مداربسته به عنوان سند کاملا معتبر شناخته شده و به راحتی قابل استناد است، به همین دلیل استفاده از دوربین مداربسته در میان تمامی کاربران و افراد جامعه بسیار زیاد شده است.دوربین مداربسته

دوربین مداربسته دارای سه بخش تشکیل دهنده اصلی میباشد که اولین قسمت آن بدنه دوربین میباشد که قاب اصلی و قاب پوشش خارجی آن میباشد که با توجه به فضای مورد استفاده انتخاب میشود. دومین بخش آن قطعات الکترونیکی دوربین میباشد که شامل سنسور، بورد اصلی، کانکتور و بورد تغذیه بوده و در نهایت نیز لنز دوربین میباشد که با تغییر فاصله کانونی و بزرگنمایی دوربین امکان ثبت تصویر دقیق تری را از یک نقطه خاص فراهم میکند و هرچه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد، فوکوس تصویر و زاویه دید دوربین نیز کمتر میشود. لنزها معمولا فوکوس خودکار نیز دارند و همچنین برخی از دوربین های مدار بسته دارای موتور مکانیکی هستند و قابلیت حرکت و تغییر زاویه دید لنز را دارند و امکان تغییر ناحیه پوشش تصویری دوربین را فراهم میکنند.

انواع دوربین مداربسته با توجه به تکنولوژی ساخت آنها

دوربین مداربسته با توجه به ویژگی ها و کاربردهایشان به دسته های مختلفی تقسیم میشوند که اولین مدل آن، دوربین مداربسته آنالوگ معمولی میباشد که اولین نسل از دوربین مداربسته و همچنین رایج ترین آنها محسوب میشوند. دوربین های آنالوگ به دلیل قیمت پایین، سیستم کوچک و نصب آسان یکی از انتخاب های کاربران خانگی و حتی مشاغل کوچک هستند. سیستم دوربین مداربسته آنالوگ از یک یا چند دوربین آنالوگ، یک DVR (ضبط تصویر دیجیتال) و یک کابل کواکسیال برای اتصال دوربین ها به DVR تشکیل شده است.

تصاویر ضبط شده در دوربین مدار بسته به صورت آنالوگ به دستگاه DVR ارسال میشوند و در آنجا برای پردازش به فرمت دیجیتال تبدیل میشوند. دوربین های آنالوگ حداکثر تا رزولوشن 582*960 قادر به ضبط تصویر هستند به همین جهت در مقایسه با دیگر دوربین های مداربسته از کیفیت پایین تری برخوردارند. دومین نوع دوربین مداربسته، دوربین مداربسته آنالوگ HD میباشد که بزرگترین تفاوت این دوربین ها در وضوح و وضوح بالاتر تصاویر ثبت شده است، بنابراین میتوانید به راحتی چهره افراد را در این تصاویر تشخیص دهید و حتی از تصاویر به عنوان مدرک جرم استفاده کنید. دوربین های آنالوگ HD به 4 نوع HD-CVI، AHD، HD-SDI و HD-TVI تقسیم می شوند که میتوانند تصویربرداری با رزولوشن 1080*1920 را پشتیبانی کنند. با توجه به تفاوت قیمت پایین و کیفیت بالای دوربین های مداربسته آنالوگ HD نسبت به دوربین های معمولی، این دوربین ها گزینه مناسبی برای کاربران خانگی و تجاری محسوب میشوند.

سومین نوع دوربین مداربسته، دوربین مداربسته تحت شبکه میباشد که با نام های دیگری از جمله دوربین مداربسته IP یا دوربین های اینترنتی نیز شناخته می شوند. ساختار سیستمی این دوربین ها به گونه ای است که با تنظیم آدرس IP بر روی آن می توانید تصاویر ارسالی از دوربین های مدار بسته را به صورت آنلاین از طریق شبکه یا اینترنت دریافت و مشاهده کنید. در ساختار سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه، تجهیزات شبکه غیرفعال بیشتری در مقایسه با دوربین های آنالوگ مورد نیاز است که برای راه اندازی این دوربین ها، حتی اگر قصد مشاهده محل کار خود را دارید، نیاز به یک سوئیچ شبکه برای ارتباط بین دوربین ها و سیستم های اتصال دارید.دوربین مداربسته

یکی دیگر از تغییرات دوربین مداربسته تحت شبکه، حذف دستگاه DVR و جایگزینی آن با دستگاه NVR است که نوع پیشرفته تری از دستگاه های DVR است و امکانات بیشتری نیز دارد. دوربین تحت شبکه معمولاً از یک لنز، حسگر تصویر، پردازشگر تصویر، دیسک فشرده سازی و دیسک شبکه تشکیل شده است. هنگامی که نور از سنسور عبور میکند، به سیگنال دیجیتال تبدیل می شود و توسط پردازشگر تصویر پردازش می شود. سپس این داده ها فشرده شده و از طریق شبکه ارسال میشوند.

انواع دوربین مداربسته با توجه به ظاهر و عملکرد آنها

دوربین مداربسته به دو صورت دام و بولت تولید و توزیع میگردد که شاید نام این دوربین ها زیاد به گوشتان خورده باشد. دوربین مداربسته دام به دوربین های گنبدی شکل گفته میشود که این تعبیر به علت معنی لغوی dome که به معنای گنبد است، میباشد. دوربین مداربسته دام اکثرا روی سقف نصب میشود. دوربین های دام به دو دسته دوربین های دام IP (تحت شبکه) و دوربین های دام آنالوگ (غیر دیجیتال) تقسیم میشوند.

دوربین مداربسته دام معمولا در محیط های داخلی مانند اتاق ها، راهروها و فضاهای پشت بام نصب میشوند. جنس بدنه دوربین های دامپروری به سه نوع فلزی، آلومینیومی و پلاستیکی تقسیم میشود که با توجه به نیاز شما کارشناسان ما بهترین نوع دوربین مداربسته را به شما پیشنهاد میکنند. برای خرید دوربین مداربسته دام باید به نکاتی از جمله مقاومت در برابر نفوذ آب (استاندارد IP67)، اصالت برند دوربین، سنسورهای تنظیم نور هوشمند و جنس بدنه توجه کرد.

دوربین مداربسته بولت به دوربین های استوانه ای و لوله ای گفته میشود که ریشه این تعریف هم از اسم bullet گرفته شده که به معنای لوله یا همان گلوله میباشد و معمولاً روی دیوار، ستون و پایه نصب میشود. بولت شناخته شده ترین مدل دوربین مدار بسته است و اغلب در فضاهای باز روی تیرک یا دیوار نصب میشود. دوربین مداربسته بولت برد بیشتری نسبت به دوربین های دیگر دارد و حتی میتواند تا 100 متر در شب فیلمبرداری کند. دوربین گلوله به دو نوع دوربین بولت تحت شبکه (IP) و دوربین گلوله آنالوگ تقسیم میشود.

دوربین مداربسته بولت به دلیل ظاهر منحصر به فرد خود معمولا در فضاهای باز و محیط های بیرونی استفاده میشود. در نصب دوربین مداربسته بولت باید دقت شود که این دوربین ها در ارتفاع بالا نصب شوند تا نتوانند با تغییر جهت آن نقطه کوری در محیط فیلمبرداری ایجاد کنند. برای نصب دوربین تحت شبکه بولت نیز بهتر است قاب فلزی روی آن نصب شود تا در برابر باد و باران مقاوم باشد. این کار باعث افزایش عمر دوربین مداربسته شما میشود. نکات حائزاهمیت در خرید دوربین مداربسته بولت، اصالت علامت تجاری، سنسورهای تنظیم نور و جنس بدنه میباشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *