مقالات

انواع سوئیچ شبکه اترنت

انواع سوئیچ شبکه اترنت

انواع سوئیچ شبکه اترنت چیست؟

انواع سوئیچ شبکه اترنت ستون فقرات شبکه های کامپیوتری را تشکیل می دهند و یکی از مهمترین بخش های ساختمان اصلی یک شبکه محلی (LAN) هستند. یک سوئیچ شبکه معمولاً در لایه 2 مدل OSI با پروتکل اترنت کار می کند، اما مدل های دیگری سوئیچ شبکه نیز وجود دارد که مسیریابی را نیز پیاده سازی می کند بنابراین میتوان آنها را به عنوان دستگاه های لایه 3 نیز در نظر گرفت. 

اگرچه امروزه سوییچ شبکه ها به عنوان ماژول های نرم افزاری در فناوری های مجازی سازی مانند Vmware NSX و غیره در دسترس هستند، اما سوئیچ سخت افزاری سنتی با چندین پورت اترنت هنوز یک گره ضروری در همه شبکه ها مانند خانه، مشاغل کوچک، شبکه های بزرگ شرکتی و غیره است.

در این مقاله 3 مدل از انواع سوئیچ شبکه اترنت موجود در زمینه شبکه را با ویژگی ها، موارد استفاده و سایر قابلیت ها مورد بررسی قرار می دهیم. اگر شما یک متخصص فناوری اطلاعات، یک سازنده شبکه یا یک صاحب کسب و کار هستید، دانستن اطلاعات مفید درباره انواع سوئیچ شبکه اترنت مختلف به شما کمک می کند تا راه حل مناسبی را برای نیازهای شبکه خود انتخاب کنید. بیایید با انواع سخت افزاری مختلف سوئیچ شبکه ها شروع کنیم.

2 مدل اول از انواع سوئیچ شبکه اترنتانواع سوئیچ شبکه اترنت

1) سوئیچ شبکه ثابت (Fixed switch)

این مدل ها یکی از محبوب ترین سوئیچ های موجود در بازار محسوب میشوند. آنها با تعداد ثابتی از پورت های اترنت مانند سوئیچ شبکه 8 پورت گیگابیتی، 16 پورت، 24 پورت، 48 پورت و غیره ارائه می شوند. سوئیچ های ثابت می توانند از نوع سوئیچ شبکه مدیریتی یا سوئیچ شبکه غیر مدیریتی باشند و می توانند در هر اندازه شبکه مانند شبکه های خانگی، شبکه های تجاری کوچک، شرکت های بزرگ و غیره استفاده شوند. آنها می توانند انواع مختلفی از پورت ها را از نظر سرعت و گزینه های اتصال داشته باشند.

امروزه سرعت پورت ها معمولاً در کمترین حالت 1 گیگابیت در ثانیه است و گزینه های اتصال معمولاً پورت های سیمی الکتریکی RJ45 یا پورت های فیبر نوری هستند. همچنین می توانید سوئیچ شبکه ثابت با پورت های سرعت بسیار بالاتر مانند 10 گیگابیت بر ثانیه یا 40 گیگابیت در ثانیه را پیدا کنید. برای خرید سوئیچ شبکه با تعداد پورت مناسب، باید تعداد هاست های شبکه ای که باید متصل شوند را بدانید. اگر نیاز به اتصال بیش از یک سوئیچ ثابت دارید، می توانید آنها را با یک کابل شبکه مانند کابل اترنت Cat6 یا فیبر نوری به یکدیگر متصل کنید و یک پورت Trunk بین آنها ایجاد کنید.

2)سوئیچ های ماژولار (Modular switch)

برخلاف نوع سوئیچ شبکه ثابت که در بالا توضیح داده شد، سوئیچ های ماژولار با افزودن ماژول های اضافی روی شاسی برای دریافت پورت های اضافی و عملکرد اضافی قابل ارتقا هستند. معمولا سوئیچ‌ شبکه ماژولار در یک شاسی بزرگ ارائه می‌شوند و هر ماژول پلاگین پورت‌ های سوئیچ اضافی را برای جا دادن کاربران اضافی در شبکه اضافه می‌کند. این مدل از انواع سوئیچ شبکه اترنت البته گرانتر از سوئیچ های ثابت هستند و معمولا در شبکه های بزرگ استفاده می شوند.

در اکثر موارد آنها علاوه بر لایه 2 قابلیت لایه 3 را ارائه می دهند. بنابراین می توان از آنها به عنوان روتر در یک شبکه نیز استفاده کرد. سوئیچ شبکه ماژولار معمولاً دارای منابع تغذیه اضافی برای فن های اضافی و چند فن خنک کننده روی شاسی هستند. سوئیچ های ماژولار در مراکز داده و شبکه های بزرگ سازمانی استفاده می شوند. آنها می توانند شبکه های محلی بزرگ را به صدها VLAN تقسیم کنند و همچنین می توانند مسیریابی بین VLAN لایه 3 را نیز ارائه دهند.

یک مدل دیگر از انواع سوئیچ شبکه اترنت

3) سوئیچ شبکه قابل انباشته (Stackable Switches)

سوئیچ شبکه استارکبل ترکیبی از سوئیچ ثابت و سوئیچ ماژولار را ارائه می دهد. برخی از مدل‌ های کلید ثابت وجود دارند که می‌توان آن‌ ها را با سایر کلید های ثابت همان مدل کنار هم قرار داد تا یک واحد سوئیچ قابل انباشته تشکیل شود. این سوئیچ شبکه ثابت در پشت با یک کابل مخصوص به هم متصل می شوند بنابراین می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و به عنوان یک واحد سوئیچ شبکه با پورت های اضافی کار کنند. وقتی آنها را مدیریت می کنید، همه دستگاه ها را به عنوان یک موجودیت سوئیچ شبکه واحد می بینید.

برای مثال، مدل‌ های سری سیسکو 350X را می‌توان به عنوان انواع سوئیچ شبکه اترنت ثابت مستقل یا انباشته با واحد های دیگر برای تشکیل یک موجودیت استارکبل سوئیچ بزرگ‌ تر استفاده کرد. موارد استفاده از سوئیچ شبکه قابل انباشته در شرکت‌ هایی است که نمی‌خواهند پول زیادی را برای مدل‌ های سوئیچ ماژولار خرج کنند، بنابراین آنها می‌ توانند با چند سوئیچ قابل انباشته شروع کنند و سپس با افزایش نیازها، آن را گسترش دهند. به طور کلی سوئیچ شبکه انباشته مقرون به صرفه تر از یک شاسی سوئیچ شبکه ماژولار میباشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *