مقالات

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ، امروزه بسیاری از کسب و کارها می خواهند فرآیندهای کاری خود را بهبود بخشند و از روش های مختلفی برای پیشرفت بیشتر در محیط کار و ارائه خدمات استفاده می کنند. با توسعه فناوری های جدید و سیستم های تلفن ویپ در سال های اخیر، اکنون زمان مناسبی برای تغییر سیستم های تلفن سنتی و راه اندازی سیستم VoIP است. هزینه راه اندازی VoIP برابر یا حتی کمتر از راه اندازی یک سیستم تلفن سنتی است، در حالی که از نظر ویژگی ها و عملکردها نمی توان آن را با مراکز تماس قدیمی مقایسه کرد. اگر قصد دارید از سیستم تلفن ویپ در محل کار خود استفاده کنید، باید با تجهیزات راه اندازی ویپ که در این مقاله به آنها اشاره می کنیم، آشنا شوید.

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ، همانطور که می دانید ساختار سیستم تلفن VOIP کاملاً با تلفن های معمولی متفاوت است، زیرا کاملاً به اینترنت وابسته است. بنابراین، قبل از هر چیز به یک اتصال اینترنتی قوی نیاز دارید. استفاده از کابل های فیبر نوری به دلیل سرعت انتقال بالا بسیار مناسب است اما به دلیل هزینه و مدت زمان بالا می توان به جای آن از کابل شبکه با کیفیت استفاده کرد. اکثر مردم بر این باورند که راه اندازی یک سیستم VOIP به هزینه زیادی نیاز دارد، اما این نظر ممکن است کاملاً صحیح نباشد. این سیستم منعطف است و شما می توانید بر اساس شرایط و امکانات خود آن را در مقیاس کوچک یا بزرگ تغییر دهید. زیرساخت شبکه، اولین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی voip زیر ساخت شبکه است.

منظور از زیرساخت شبکه کابل کشی آن است. سایر موارد ضروری برای ایجاد یک زیرساخت شبکه مناسب شامل اتصال پهنای باند، کیستون، پچ پنل، رک، پچ کورد و بسیاری موارد دیگر است. در حال حاضر اکثر سازمان ها و شرکت ها دارای کابل کشی شبکه و اتصال مناسب هستند، بنابراین می توانند از این بستر برای راه اندازی ویپ استفاده کنند. خطوط آنالوگ، خطوط آنالوگ نیز در تجهیزات راه اندازی VoIP گنجانده شده است. این خطوط در واقع همان خطوط تلفن شهری هستند که ما در حال حاضر از آن استفاده می کنیم. اگر سازمان یا شرکت شما مجهز به این خطوط تلفن است و قصد راه اندازی سیستم ویپ را دارید، نیازی به هزینه بیشتر ندارید. در عوض، با کمک یک دستگاه گیت وی، می توانید داده های آنالوگ معمولی را به سیگنال های دیجیتال تبدیل کنید تا توسط سیستم ویپ قابل درک باشد.در این تصویر انتخاب تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ را مشاهده می کنید سرور شبکه،برای راه اندازی سیستم تلفن VoIP و استفاده از خدمات آن، مهمترین چیزی که نیاز دارید سیستم عاملی است که از طریق آن تماس های شبکه مدیریت شود. این سیستم عامل بر روی سرورهای موجود در شبکه قابل نصب و استفاده بوده و بر روی کیس نیز قابل نصب و اجرا می باشد. لازم به ذکر است که کیس تنها زمانی قابل استفاده است که تعداد کاربرانی که از تلفن استفاده می کنند محدود باشد. در غیر این صورت، اگر شما یک سازمان بزرگ با تعداد کارمند زیاد هستید که نیاز به استفاده از تلفن دارید، باید سیستم عامل مذکور را روی سرور پیاده سازی کنید. روتر، اگر از خطوط Sip Trunk استفاده می کنید که خطوط 4 یا 5 رقمی ارائه شده توسط مخابرات هستند، به یک روتر در سیستم ویپ نیاز خواهید داشت. در این قسمت شما گزینه های زیادی برای انتخاب دارید اما پیشنهاد ما این است که روتر مناسبی را انتخاب کنید که دارای قابلیت QOS و تعداد پورت مناسب برای اتصال باشد.

گیت وی، یکی دیگر از تجهیزات ضروری برای راه اندازی VOIP، گیت وی است. گیت وی وسیله ای است که برای برقراری ارتباط بین شبکه مخابراتی و سیستم تلفن VoIP استفاده می شود. این دستگاه در واقع وظیفه تبدیل تماس های تلفنی به بسته های داده و بالعکس را بر عهده دارد. علاوه بر این، از دروازه می توان برای انتقال خط تلفن از یک مکان به مکان دیگر از طریق شبکه استفاده کرد. گیت وی انواع مختلفی دارد که عبارتند از: گیت وی آنالوگ (خود دروازه های آنالوگ بر اساس نوع رابط به دو دسته FXS و FXO تقسیم می شوند)، گیت وی دیجیتال و گیت وی جی اس ام که هر کدام این گیت وی ها در مدل ها و برندهای مختلف موجود می باشند. و می توانید با بررسی نیاز خود مناسب ترین مدل را انتخاب کنید.

تلفن تحت شبکه، تلفن های IP یا تلفن های تحت شبکه، تلفن های مورد استفاده در شبکه IP هستند که ظاهری شبیه به تلفن های معمولی دارند، اما از نظر امکانات و قابلیت ها، شباهتی به تلفن های معمولی ندارند. این گوشی ها کیفیت بسیار بالایی دارند و در جابجایی بسیار انعطاف پذیر هستند. و علاوه بر تماس های معمولی، قابلیت ارسال صدا و تصویر از طریق شبکه را نیز دارند. و امکاناتی از قبیل: ارسال پیام کوتاه، صندوق پست صوتی، امکان برقراری تماس، برگزاری کنفرانس صوتی، انتقال مکالمه، دارای چراغ ها و نشانگرهایی برای نشان دادن آزاد یا مشغول بودن دیگر داخلی ها و … است، که این تلفن را از گوشی های دیگر متمایز می کند. پهنای باند اینترنت، هر چه تعداد تماس ها بیشتر باشد، به پهنای باند بیشتری نیاز خواهیم داشت. مثلا اگر حجم مکالمه کمی داشته باشیم استفاده از اینترنت با سرعت ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه پهنای باند زیادی خواهد داشت.

سوئیچ شبکه، آی پی فون و برخی از تجهیزات VoIP مورد استفاده در شبکه تلفنی تحت شبکه نیاز به برق دارند که از طریق یک آداپتور آن را تامین می کنند. مشکل استفاده از آداپتور، علاوه بر دست و پا گیر بودن، این است که در صورت قطع شدن برق، گوشی از کار می افتد. برای حل این مشکل از سوئیچ POE استفاده می شود. نحوه کار این سوئیچ ها به این صورت است که اگر دستگاه هایی که از استاندارد 802.3af پشتیبانی می کنند متصل شوند، برق مورد نیاز خود را از طریق کابل شبکه ارسال می کنند. با توجه به قرار گرفتن یو پی اس در کنار رک و منبع تغذیه آن، در صورت قطع شدن برق گوشی ها به کار خود ادامه می دهند. این سوئیچ ها توسط شرکت های مختلف با تعداد پورت های مختلف تولید می شوند. پورت های این سوئیچ ها برای دستگاه های معمولی نیز قابل استفاده است.در این عکس شاهد تجهیزات سیستم ویپ هستید

کاربرد و مزایای راه اندازی سیستم ویپ

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ، وظیفه اصلی سیستم VoIP تبدیل سیگنال های صوتی به سیگنال دیجیتال است. به عبارت دیگر انتقال اطلاعات در دستگاه های دارای این فناوری در اینترنت انجام می شود و امکان برقراری و دریافت تماس صوتی را ارائه می دهد. در چنین سیستمی باید از فضای ابری مبتنی بر تلفن برای برقراری تماس استفاده شود. از آنجایی که سیستم ویپ مبتنی بر خطوط سنتی نیست، با اتصال به پهنای باند اینترنت برق لازم را تامین می کند. بنابراین کاربران می توانند با استفاده از وای فای امن و پرسرعت از خدمات و امکانات این فناوری بهره ببرند. جالب است بدانید که مسیریابی تماس های ورودی و خروجی این سامانه به کمک شبکه های تلفنی موجود انجام می شود.

انعطاف پذیری بیشتر از تلفن ثابت، در مقایسه با تلفن های ثابت، سیستم VoIP بیشتر در شرکت ها و مراکز توسعه ارتباطات استفاده می شود. زیرا برخلاف نوع سنتی آنالوگ، فناوری ویپ خدماتی را به مخاطبین بیشتری ارائه می دهد و امکان پوشش مکالمات تلفنی از راه دور را فراهم می کند. فناوری VoIP شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف را قادر می‌سازد تا به سیستم‌های ارتباطی شعب و شرکت‌های تابعه خود دسترسی داشته باشند و کسب‌وکار خود را در مکان‌های دور گسترش دهند. کاهش هزینه یکی از عوامل اصلی استفاده از تلفن VoIP است. از آنجایی که سرویس ویپ از طریق ارتباط مستقیم IP با شرکت ارائه دهنده انجام می شود، دسترسی آسان به اینترنت را فراهم می کند. در نتیجه هزینه کلیه مکالمات داخلی، خارجی و بین المللی کاهش می یابد.

با ایجاد ارتباطات دیجیتالی و اینترنتی مانند VoIP ، ارتباط بین کارمندان و مشتریان آسان می شود و امکان اشتراک گذاری اطلاعات، افکار و نظرات نیز فراهم می شود. جالب است بدانید که تلفن های ویپ می توانند حساب های کاربری شما را به هم مرتبط کنند. این بدان معنی است که می توانید از یک حساب به حساب دیگر تغییر دهید و تماس ها را بر اساس آن مدیریت کنید. از آنجایی که استفاده از فناوری های جدید می تواند امنیت مجازی کاربران را به خطر بیاندازد، آشنایی با یک فناوری امن مهم است. سیستم VoIP یکی از این فناوری هاست که علاوه بر مفید بودن، امنیت ارتباطات شما را نیز تضمین می کند. کیفیت بالای مکالمات که با گذشت زمان و افزایش پهنای باند، کیفیت مکالمات این نوع سیستم ها در زمره بهترین ها قرار می گیرد.

با توجه به مزایای فراوان ویپ، می توان کاربردهای زیادی از آن انتظار داشت. تماس های تلفنی از طریق گیت وی ویپ به عنوان بسته های داده در اینترنت در مبدأ (Origination) ارسال می شوند و سپس بر روی خطوط تلفن در مقصد قرار می گیرند. انتقال خطوط تلفن از این طریق یکی از مزایای VoIP که صرفه جویی در هزینه است را به ارمغان می آورد. از جمله کاربردها و مزایای VoIP، تمامی دفاتر تنها از یک سیستم تلفنی استفاده می کنند و کارکنان از طریق شماره های داخلی با یکدیگر تماس می گیرند. ویپ جایگزین بسیار مناسبی برای تلفن ثابت و سانترال است. برای این منظور، تلفن های voip در دسترس کاربران است و می توانند از عملکردهای متنوع تری استفاده کنند.

جمع بندی در خصوص تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ، بررسی زیرساخت های شبکه و نیازهای شرکت یا سازمان شما به همراه میزان بودجه در نظر گرفته شده برای خرید تجهیزات ویپ، همگی در انتخاب شما تاثیرگذار خواهند بود. بنابراین قبل از راه اندازی سیسنم ویپ باید نکاتی را در نظر بگیرید. 1. تجهیزات ویپ را با توجه به نیاز و انتظارات خود خریداری کنید. 2. هنگام خرید تجهیزات ویپ، میزان ترافیک روزانه، تعداد کاربران، امکانات و قابلیت های مورد نظر را در نظر بگیرید.

3. از ارائه اینترنت پرسرعت با پهنای باند کافی و مناسب غافل نشوید چرا که این قسمت تاثیر مستقیمی بر کیفیت تماس شما خواهد داشت. 4. همیشه نکات ایمنی را در نظر بگیرید، به خصوص در هنگام استفاده از شبکه جهانی وب در شبکه خود. 5. همیشه سعی کنید تجهیزات با کیفیت و استاندارد خریداری کنید. 6. برای دریافت مشاوره، نصب و راه اندازی ویپ از متخصصان و کارشناسان آگاه در این زمینه کمک بگیرید. رایج ترین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم VOIP: پهنای باند اینترنت، روتر اترنت (Gateway)، یک سیستم رایانه ای که به عنوان یک سرور PBX عمل می کند، تلفن های IP، سوئیچ شبکه.

اکنون می دانید که برای راه اندازی یک سیستم VoIP و اینکه چگونه تجارت شما می تواند از این سیستم بهره مند شود، چه چیزی نیاز دارید. امروزه، همه می توانند با انتخاب یک استراتژی خوب و استفاده از فناوری ویپ، تجارت خود را توسعه و گسترش دهند. خرید تجهیزات VoIP یکی از مهمترین و اساسی ترین قسمت های پیاده سازی VoIP است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید زیرا هر چه خرید تجهیزات VoIP به صورت صحیح و هوشمندتر انجام شود سرویس VoIP عملکرد بهتر و دقیق تری دارد. همراهان عزیز شما می توانید برای مشاهده و خرید تجهیزات شبکه و ویپ به آدرس اینترنتی ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

سوالات متداول

تجهیزات لازم برای راه اندازی ویپ چیست؟

fxo، fxs، تجهیزات مرکزی VoIP، تلفن IP، گیت وی VoIP، سوئیچ poe، کارت های VoIP.

بهترین مارک تجهیزات ویپ کدامند؟

سیسکو، گرنداستریم، اسنوم، یالینک. از برترین و پرفروش ترین برندهای تجهیزات ویپ محسوب می شوند.

VoIP چگونه کار می کند؟

سرویس VoIP ابتدا صدای کاربر را از سیگنال های صوتی به داده دیجیتال تبدیل می کند و سپس داده های دیجیتال را از طریق اینترنت برای کاربر یا گروهی از کاربران ارسال می کند.

محدودیت های گوشی ویپ چیست؟

سیستم ویپ دارای ویژگی های بسیاری است و ارزش افزوده زیادی را برای خریدار به همراه خواهد داشت. مهم ترین این ارزش های افزوده ممکن است کمک به بحث بازاریابی باشد.

سیستم VoIP چه امکاناتی دارد؟

انتقال تماس، ضبط مکالمات، ایجاد کنفرانس‌های تصویری و صوتی، قابلیت باز کردن درب ورودی، نگه داشتن تماس و موزیک انتظار، یکپارچه کردن سازمان و کارمندان.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *