مقالات

تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟

تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟

تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟ تمامی شبکه ها شامل تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی هستند که به منظور تبادل اطلاعات به یکدیگر متصل شده اند. در واقع استفاده از تجهیزات شبکه باید به گونه ای باشد که مشتریان بتوانند با حفظ کیفیت و سرعت مطلوب به تبادل اطلاعات بپردازند. شبکه های کامپیوتری دارای اجزا و تجهیزاتی هستند که هر کدام وظیفه خاصی دارند، و به طور کلی تجهیزات شبکه به دو دسته اکتیو و پسیو تقسیم می شوند در واقع اکتیو و پسیو به معنای فعال و غیر فعال بوده اگرچه این دو مفهوم از یکدیگر جدا هستند، اما مکمل یکدیگر هستند و با کمک یکدیگر شبکه را می سازند.

در این عکس توضیحی مختصر در مورد تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟ را می بینید

تجهیزات اکتیو شبکه چیست؟

تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟ تجهیزات فعال به تجهیزاتی اطلاق می شود که سیگنال های الکترونیکی را تولید هدایت و ارسال می کنند. تجهیزات فعال یا اکتیو سیگنال ها را در شبکه تولید می کنند و از طریق تجهیزات غیرفعال سیگنال ها را در شبکه به حرکت در می آورند. تجهیزات شبکه فعال در واقع انتقال، مدیریت یا نظارت بر بسته های ارسال شده از طریق شبکه را انجام می دهند. برخی از این تجهیزات ضروری هستند و برخی فقط برای دسترسی آسان تر به اطلاعات استفاده می شوند، عدم وجود تجهیزات فعال باعث می شود شبکه با مشکل مواجه شود. در ادامه قصد داریم به معرفی برخی از تجهیزات اکتیو بپردازیم.

اکسس پوینت، در واقع یک نقطه دسترسی بی سیم است که به اختصار WAP یا AP نامیده می شود که با پشتیبانی از QoS پیشرفته و شبکه های مش برای سناریو های با تراکم کوچک تا متوسط و بزرگ ​​ساخته شده است. اکسس پوینت (Access point) در واقع به‌عنوان یک پل میان شبکه‌های سیمی و بی‌سیم عمل می‌کند و به تجهیزات بی‌سیم اجازه می‌دهد به دستگاه‌های موجود در شبکه سیمی متصل شده و با آنها ارتباط برقرار کنند. با نصب این دستگاه در دفتر کار، کارمندان می‌توانند به راحتی از اتاقی به اتاق دیگر حرکت کنند آن هم بدون اینکه وقفه‌ای در اتصال به شبکه ایجاد شود.

 

کارت شبکه، یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری هنگام پیاده سازی شبکه می باشد، هر کامپیوتر در شبکه (کلاینت ها و سرورها) باید از کارت شبکه مخصوص به خود استفاده کند. کارت شبکه ارتباط بین کامپیوتر و رسانه انتقال (کابل مسی یا فیبر نوری) را فراهم می کند. اکثر مادربردهای جدید مورد استفاده در کامپیوترهای شخصی دارای کارت شبکه هستند، هر کارت شبکه یک آدرس فیزیکی (MAC) دارد که آدرس فوق یک عدد شش رقمی است که سه رقم اول آن سازنده کارت شبکه و سه رقم دوم شماره سریال کارت شبکه را مشخص می کند. کارت های شبکه به دو دسته کابلی و بی سیم موجود می باشند.

مودم، یکی دیگر از تجهیزات فعال شبکه است که شبکه محلی و خانگی شما را به ارائه دهنده خدمات اینترنتی متصل می‌کند و از این طريق دسترسی به اینترنت جهانی برای شما مقدور می‌شود. مودم وظیفه تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ را بر عهده دارد، و سیگنال های دیجیتال را با فرکانس های مختلف دریافت کرده و به سیگنال های آنالوگ تبدیل کرده و به مقصد ارسال می کند. فایروال، یکی دیگر از تجهیزات فعال شبکه فایروال بوده که قادر به نظارت بر داده های ورودی و خروجی را داشته و به کاربر کمک می کند تا برنامه ها بدون اطلاع کاربر به اینترنت متصل نشوند و در نتیجه از ورود و سرقت اطلاعات توسط هکرها جلوگیری شود. به طور کلی Firewall نقش مهمی در امنیت شبکه ایفا می کند و علاوه بر نرم افزار به عنوان سخت افزار در شبکه نیز کاربرد دارند.

در این عکس تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟ و انواع تجهیزات اکتیو شبکه را مشاهده می کنید

سوئیچ شبکه، یکی از مهمترین عناصر در شبکه های کامپیوتری است. با استفاده از Network switch، چندین کاربر می توانند همزمان اطلاعات را از طریق شبکه ارسال کنند. سوئیچ مانند روتر که امکان ارتباط بین چندین شبکه را فراهم می کند، به گره های مختلف یک شبکه اجازه می دهد تا مستقیماً با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شبکه ها و سوئیچ ها انواع مختلفی دارند، سوئیچ هایی که برای اتصال در یک شبکه داخلی استفاده می شوند، سوئیچ های LAN نامیده می شوند. این نوع سوئیچ ها مجموعه ای از اتصالات شبکه را تنها بین دو دستگاه ایجاد می کنند که قصد دارند در زمان مورد نظر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

معرفی تجهیزات پسیو شبکه

تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟ برای راه اندازی شبکه به تجهیزات پسیو نیاز داریم. تجهیزات غیر فعال به برق متصل نیستند و نقشی در تقویت سیگنال ها ندارند. تجهیزات شبکه پسیو برنامه نویسی ندارند و از نظر اندازه قابل تغییر نیستند و ثابت هستند. تجهیزات شبکه های کامپیوتری غیرفعال گسترده بوده و بسته به نوع شبکه ای که قصد پیاده سازی آن را دارید و اندازه و کوچکی آن می توان از تجهیزات مختلفی استفاده کرد. به بیان ساده، کلیه فعالیت های کابل کشی و نصب دستگاه ها که بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده انجام می شود و زیرساخت یک شبکه را ایجاد می کند در دسته خدمات شبکه غیر فعال قرار می گیرد. در ادامه قصد داریم به معرفی برخی از انواع تجهیزات پسیو اکتیو بپردازیم.

رک شبکه، یک محفظه مستطیلی است که برای قرار دادن سرورها، سوئیچ ها، روترها، فایروال های سخت افزاری، پچ پنل ها، UPS و سایر تجهیزات شبکه است. به طور کلی رک ها به دو گروه رک های دیواری و قفسه های ایستاده تقسیم می شوند. هنگام خرید رک باید اندازه قفسه را در نظر بگیرید که بر اساس واحد یونیت محاسبه می شوند. با استفاده از رک می توان تمامی دستگاه ها را به طور مرتب و با نظم خاصی در یک مکان جمع آوری کرد تا از آنها محافظت و استفاده از آن آسان شود. محفظه ها یک انتخاب ایده آل برای مراکز داده با تراکم بالا و اتاق های سرور هستند.

کابل ها، کابل شبکه نقش اساسی و مهمی در شبکه دارند و به سیستم ها کمک می کنند تا به شبکه متصل شوند. کابل شبکه (network cable) به مجموعه سیم‌هایی از جنس مس یا شیشه گفته می‌شود که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روترها و سوییچ‌ ها کاربرد دارند. در واقع کابل‌ ها رسانه‌ای هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل می‌شود. کابل ها شامل انواع مختلفی از جمله جفت تابیده، کواکسیال، فیبر نوری، مستقیم و متقاطع هستند. نکته مهمی که در خرید کابل ها باید به آن توجه کرد ظرفیت و پهنای باند و نوع پوشش آن است.

در این عکس تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟ و انواع تجهیزات پسیو شبکه را می بینید

پچ کورد، برای اتصال سوئیچ شبکه به کامپیوتر یا روتر استفاده کرد در واقع پچ کورد کابل الکتریکی یا نوری است که برای اتصال موقت (پچ کردن) یک دستگاه الکترونیکی یا نوری به دستگاهی دیگر، به منظور هدایت و انتقال سیگنال مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع کابل پچ کورد ها با کابل های مورد استفاده در سیستم‌های کابل کشی متفاوت بوده، در واقع پچ کوردها برای انعطاف‌ پذیری بیشتر به صورت رشته‌های به‌هم تابیده ساخته می‌شوند، در حالی که کابل‌ های مسی به صورت مفتولی تولید می‌شوند. پچ کوردها معمولاً در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند تا به‌راحتی قابل تشخیص باشند، این کابل‌ها نسبتاً کوتاه و معمولاً از ۳۰ سانت تا ۱۰ متر هستند.

داکت/ ترانک/ کیستون، غلاف هایی هستند که از مواد PVC، LSZH یا PE ساخته شده اند. داکت به صورت یک کانال پلاستیکی ساخته شده و کاربرد آن منظم نگه داشتن کابل و سیم‌ها درون خود می باشد. اما ترانک قابلیت نصب کلید و پریز را دارد و به وسیله کابل‌های داخل آن، می توان تمام ادوات شبکه و برق را به یکدیگر متصل کرد. کیستون، برای اتصال کابل به روتر یا سوئیچ شبکه کاربرد دارند. اگر می خواهید از کابل های مسی برای شبکه استفاده کنید، به یک کانکتور نیاز دارید، در واقع کانکتور ها سوکت ها یا کیستون هایی هستند که نقش مهمی در سرعت شبکه دارند و در قطعاتی مانند جعبه ها، کیس ها و پچ پنل ها استفاده می شوند.

کلام پایانی در رابطه با تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟

تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟ تمامی شبکه های بزرگ و کوچک از تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی تشکیل شده اند که بر اساس توپولوژی های مختلف به یکدیگر متصل شده و به تبادل اطلاعات می پردازند. برای دستیابی به این هدف، مدیران شبکه باید تجهیزات فعال و غیرفعال را به گونه‌ای پیکربندی کنند که در نهایت به مشتریان امکان تبادل اطلاعات بدون افت کیفیت و حفظ سرعت و رعایت استانداردهای امنیتی را بدهد. تجهیزات شبکه غیرفعال وسایلی هستند که در تولید یا تقویت سیگنال های الکترونیکی نقشی ندارند و فقط جریان الکتریکی را بین دستگاه های فعال شبکه هدایت می کنند.

در واقع عملکرد این تجهیزات ربطی به جریان الکتریکی ندارد و تنها نقش هادی را ایفا می کند. ساده ترین دستگاه شبکه غیرفعال یک قطعه کابل شبکه است که تنها وظیفه آن انتقال جریان الکتریکی به دستگاه های دیگر در شبکه است. شبکه فعال مانند غیرفعال شامل تجهیزات و خدمات است. تجهیزات شبکه فعال به ابزارهایی گفته می شود که توانایی تولید، تقویت (تکثیر) سیگنال های الکترونیکی و حرکت این سیگنال ها را از طریق تجهیزات غیرفعال در یک شبکه دارند. تجهیزات فعال به الزامات شبکه اشاره دارد، عدم وجود آن به معنای از بین رفتن عملکرد در شبکه است. به عنوان مثال، فقدان سوئیچ مانع از اتصال طیف گسترده ای از تجهیزات به شبکه می شود.

در حالی که تجهیزات غیرفعال به الزاماتی اطلاق می شود که ماهیت عملکردی آنها به وجود نیازمندی های فعال بستگی دارد. به عنوان مثال، کابل شبکه تا زمانی که سوئیچ یا سروری در شبکه وجود نداشته باشد، بی فایده است. تجهیزات فعال شبکه مانند انواع سوئیچ، انواع تجهیزات شبکه بی سیم، ADSL و مودم، انواع روتر، کارت شبکه و…بوده و تجهیزات غیر فعال شبکه می تواند شامل انواع کابل شبکه (cat5، cat6 و cat7)، فیبر نوری، ترانک و داکت، پچ پنل، پچ کورد، سوکت شبکه و… باشد. از آنجایی که آشنایی با دستگاه های شبکه فعال و غیرفعال نقش مهمی در استقرار و پیکربندی شبکه ایفا می کند، سعی کردیم دستگاه های اصلی مرتبط با آنها را به شما معرفی کنیم. همچنین شما عزیزان می توانید برای مشاهده و خرید تجهیزات پسیو شبکه و اکتیو به آدرس اینترنتی ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

سوالات متداول

چگونه مودم را عیب یابی کنیم؟

گاهی با ریستارت کردن مودم مشکل برطرف می شود ولی در برخی اوقات با خاموش و روشن کردن دستگاه هم خرابی برطرف نمی شود. در این صورت باید یک سری اقدامات فنی انجام دهید که نیازمند افراد با تخصص کافی است.

چه نوع کارت شبکه ای بخریم؟ 

در هنگام خرید کارت شبکه مهم ترین موضوع انتخاب نوع صحیح و کارآمد برای کامپیوتر مورد نظر می باشد سه نوع کارت شبکه داریم: کارت شبکه سیمی، کارت شبکه وایرلس و کارت شبکه USB. شما با توجه به نیاز شبکه ی خود می توانید هر کدام از آنها را که بیشتر برایتان کارایی دارد تهیه کنید.

تفاوت بین تجهیزات شبکه غیر فعال و تجهیزات فعال چیست؟
برخلاف تجهیزات فعال، تجهیزات غیرفعال هیچ سیگنال الکترونیکی تولید یا بازتولید نمی کنند و فقط به صورت غیرفعال داده ها را منتقل می کنند. این بدان معنی است که حتی مسئول مسیریابی داده ها نیستند.

تفاوت داکت با ترانک چیست؟

داکت فقط وظیفه حمل کابل ها و محافظت از آنها را انجام می دهد. در حالی که ترانک، علاوه بر این، می تواند به هر نقطه ای، پریز برق و تلفن برساند.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *